Vedenie Nokie vraj čaká radikálna reorganizácia

06.02.2011 Celý región

Helsinky 6. februára (TASR) - Zisky Nokie klesajú rovnako ako trhový podiel, čo zvyšuje tlak na vedenie koncernu. Šéf najväčšieho svetového výrobcu mobilných telefónov Stephen Elop sa vraj odhodlal k radikálnemu riešeniu.
Podľa správy nemeckého týždenníka Wirtschaftswoche chystá reštrukturalizáciu a reorganizáciu spoločnosti, v rámci ktorej bude musieť odísť až polovica predstavenstva.

Wirtschaftswoche s odvolaním sa na kruhy z koncernu tvrdí, že približne polovicu členov predstavenstva čaká výpoveď. Väčšinou ide o Fínov, ktorých do vedenia priviedli Elopovi predchodcovia Jorma Ollila a Olli-Pekka Kallasvuo.

S výpoveďou musia počítať napríklad šéf vývoja Kai Öistämö alebo Tero Ojanperä, ktorý má na starosti oblasť služieb a mobilných riešení, rovnako ako šéfka divízie mobilných telefónov Mary MacDowell a šéf výroby a logistiky Niklas Savander. Podľa nemeckého týždenníka lovci mozgov už po celom svete hľadajú top manažérov s dostatkom skúseností.

Nokia koncom januára predložila správu o hospodárení za posledný štvrťrok vlaňajška. Čistý zisk fínskeho koncernu medziročne klesol o 21 %. Koncern prehráva s konkurenciou predovšetkým na trhu inteligentných mobilných telefónov. \"Nastal čas urýchliť reorganizáciu Nokie, \" komentoval Elop výsledky.

Informovala o tom DPA a Der Spiegel.
 

Vyberte región